Afgestudeerd!!!

Supertrots zijn we op Joan Zalwango, Juma Senono en Paul Kalyesubula. Deze 3 studeerden dankzij ChoiceforChildren af aan universiteiten in Kampala.

Mary Nakiwala is een meisje uit een zeer arm gezin uit Kampala. Haar beide ouders zijn overleden aan AIDS en haar zieke oma had de zorg over meerdere kleinkinderen. Mary heeft haar 4 jarige middelbare school opleiding afgesloten met een diploma. Daarna heeft ze een 2 jarige MBO opleiding tot kleuterleidster afgerond.

Joseph Lubega is in 2016 afgestudeerd aan de faculteit recht van de UCU universiteit in Kampala.

Maker Bakuenyin Nyamwel is een ex-kindsoldaat met een bewogen geschiedenis. Belandde in een vluchtelingenkamp in Kenia en voltooide daar zijn basisschool. Kwam via via met ons in contact en kon door sponsoring van Bas Consultancy naar de middelbare school. Maker heeft 4 jaar bij CfC gestudeerd en zijn eindexamen middelbare school goed afgerond. En daar zijn er niet veel van in Zuid-Sudan. Volgens onderzoek maakt 85% van alle kinderen niet eens de basisschool af.....

Nadat zijn vader was ontslagen wegens ziekte kon Atwine Barnabas niet meer naar school. Dankzij onze steun behaalde hij in 2012 zijn VWO diploma en vanwege zijn uitmuntende cijfers kreeg hij een Ugandese staatsbeurs. Hij studeerde rechten aan de Makerere universiteit in Kampala. Atwine is nu advocaat bij een advocatenbureau in Uganda.We hebben contact met Atwine via Facebook en LinkedIn.

December 2010 studeerden Angach Geng en Benjamin Chol met een uitstekende cijferlijst af aan de HBO opleiding Business Administration.

Joseph Odongkara kwam uit Noord-Uganda en studeerde 3 jaar bedrijfseconomie aan de Kampala International University met een volledige studiebeurs van CfC. Joseph was ooit kindsoldaat in het rebellenleger van Joseph Kony. In 2013 bereikte ons het droevige bericht dat Joseph in een ziekenhuis in Gulu Uganda is overleden. Intelligent, getalenteerd en veelbelovend maar bovenal een zachtaardig, zorgzaam en goed mens. Wij hopen dat je rust in eeuwige vrede. Het leven is voor jou hartverscheurend oneerlijk geweest. We zullen je nooit vergeten.

Innocent Akantorana heeft haar 4 jarige middelbare schoolopleiding goed afgerond. Toen haar vader overleed bij een auto-ongeluk veranderde haar leven totaal. Wegens geldgebrek moest ze van school en haar moeder zag ze nauwelijks meer. Die werkte de hele dag om Innocent en haar broertje te onderhouden. Gelukkig kon ze door CfC verder met haar schoolopleiding en heeft ze een diploma van het voortgezet onderwijs!

Mary Alat is een alleenstaande tienermoeder en was sinds oprichting bij ChoiceforChildren. Haar zoon Jackson wordt door CfC sponsord en gaat naar de basisschool. Alat heeft diploma aan de middelbare school behaald in 2012.

Mabior Wade kon ondanks onderbrekingen door zijn ziekte  met hulp van CfC zijn MAVO diploma halen. Hij is onze 'friend' op Facebook. Veel studenten zijn door computeronderwijs vertrouwd geraakt met social media en houden zo contact met ons.

Mirembe Gloria heeft in 2018 haar UCE diploma behaald, te vergelijken met MAVO HAVO. Zij zit nu op het VWO.

  • Majok Chigam heeft zijn HAVO diploma gehaald en is terug gegaan naar Sudan om een opleidingscentrum te beginnen.
  • Bakata Charles is na zijn CITO toets terug gegaan naar Sudan en werkte als Engelse tolk. Hij is in 2010 bij een auto ongeluk om het leven gekomen.
  • Steven Emau heeft een computercursus gedaan en studeert op een staatsbeurs aan de Makerere Universiteit in Kampala.
  • Mary Akudeng en Rebecca Akujur zijn 2 jaar bij ons geweest.  Beide meisjes raakten in de kerstvakantie zwanger en zijn terug gegaan naar  familie in Sudan. Ze zijn beide bevallen van een gezonde dochter. Uit VN onderzoek bljkt dat babysterfte daalt als moeders een paar jaar onderwijs hebben gehad. Wij zijn blij dat CfC Akudeng en Akujur 2 jaar kennis hebben kunnen geven.
  • Daniel Deng Mayom heeft tot en met de  eerste klas van de middelbare school in Rumbek Zuid-Sudan kunnen leren. Helaas heeft zijn moeder hem van school gehaald en meegenomen en weten we niet waar hij is.
  • Priscilla Adut Maluac en Nyanwat Mayom hebben in 2012 allebei hun laatste jaar van de basisschool afgerond.
  • Akuc Chol uit Zuid-Sudan heeft vorig jaar het laatste jaar van de basisschool afgerond.
  • Kabisi Kuzeyifa uit Uganda heeft de basisschool afgemaakt en is daarna gestopt met school.