Kort samengevat....

  • ChoiceforChildren is een club bevlogen vrijwilligers die geld inzamelen door acties te voeren en sponsors te werven.
  • Het geld wordt gebruikt om zoveel mogelijk kansarme kinderen en jong volwassenen uit Uganda en Zuid-Sudan een goede opleiding te geven in Afrika.
  • Overheadkosten zijn zo laag mogelijk; we betalen geen salariskosten of kantoorhuur. Dit zijn vaak de hoogste overheadposten op een reguliere begroting van een goed doel.¬†
  • CfC belegt niet en heeft geen aandelen. De reserve staat op een spaarrekening bij de TriodosBank. Zo weten we absoluut zeker dat donaties niet belegd worden in bijvoorbeeld de wapenindustrie of kinderarbeid. Bij recent onderzoek bleek weer dat veel grote goede doelen beleggen in 'foute' aandelen, speculeren in vastgoed en daardoor met gekregen geld zware verliezen hebben geleden.

Durf te vragen!

We halen tussen de 20 en 30 duizend euro per jaar op en besteden tussen de 10% en 20% aan overheadkosten en reserve. In Nederland krijgt niemand salariskosten betaald en wordt het werk gedaan door bestuursleden en vrijwilligers. In Uganda en Zuid-Sudan betalen we 2 lokale medewerkers een parttime salaris van 50 dollar per maand. Onze jaarverslagen kun je hier downloaden.

We zijn zo eerlijk mogelijk over alle resultaten van onze studenten en proberen deze site zo goed mogelijk bij te houden.

Als je vragen of opmerkingen mag je ons altijd mailen.

Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Keurmerken zeggen meer niet dan wel.

CBF keurmerk geeft geen enkele garantie...

Wij zijn verontwaardigd over het gedrag van de bekende 'grote goede doelen'. Deze hebben vaak het CBF keurmerk. Dit zogenaamde keurmerk belet deze grote goede doelen echter niet om:

 

  • salarissen¬† en bonussen ver boven de Balkenende norm te betalen
  • kantoor te houden in kantoorpanden op dure A lokaties
  • te beleggen in kwalijke zaken als tabaksindustrie, wapenhandel en kinderarbeid
  • ongevraagd post te sturen en telefonisch te werven
  • geen inzicht te geven in de kosten van overhead en effectiviteit van de activiteiten.

Het CBF keur aanvragen kost 6000 euro. Het CBF heeft een keurmerk in het leven geroepen voor kleine goede doelen als het onze. Dat kost ook veel geld om aan te vragen plus een zeer kostbare accountantsverklaring. ChoiceforChildren doet hier niet aan mee. Lees meer...

Andere keurmerken

Het klein particulier inititatief is een echte markt geworden waar geld te halen valt. Dat heeft ChoiceforChildren de afgelopen jaren gemerkt. Er zijn allerlei clubs en organisaties die proberen, vaak tegen betaling, deze markt in kaart te brengen en er allerlei diensten aanbieden. Vooralsnog hebben wij geen keurmerk gevonden waar we 100% achter kunnen staan.