Er was eens....

een juffrouw die  2 maanden voor haar werk in Rumbek, Zuid-Sudan zat....En zo begint dit verhaal. 

 

CfC is in 2002 opgericht door mij opgericht. Veel mensen hebben mij gevraagd wat mij bewoog want  ik was geen 'goededoelentype'. Lid van de dierenbescherming en als zovelen gaf ik wel eens iets bij de tvactie van een ramp.

 

In 2001 maakte  ik voor mijn toenmalige werkgever Endemol als uitvoerend televisieproducent een programma voor Unicef in Zuid-Sudan. En zo kwam ik 3 maanden in Rumbek terecht.  Ik verdiepte mij in de geschiedenis en tradities van Dinka en Nuer maar ook in burgeroorlogen en hongersnoden.

Een stichting beginnen...

Eenmaal aan het werk raakte ik vertrouwd met een aantal kinderen. Die mij vroegen of ik ze wilde helpen en hun schoolgeld wilde betalen. Ter plekke zag dat ik dat beter kon doen dan doneren aan bureaucratische UN projecten en de oververtegenwoordigde grote goede doelen als Unicef en Oxfam Novib die in mijn ogen inefficient en geldverkwistend werkten.

 

Eenmaal terug in Nederland vond ik het leuk, 1 op 1 structurele hulp bieden. Concreet, gericht op een directe behoefte en een investering in de jonge mensen die een jonge natie op willen bouwen. Ik vond bestuursleden en ging naar de notaris...

Op 8 mei 2002 was stichting ChoiceforChildren een feit.