We gaan op reis en nemen mee.....

Ik weet t niet meer. Alles staat strak gepland, ingepakt, gewogen en goed bevonden klaar voor vertrek. In de handbagage drie laptops voor de studenten aan de universiteit. Met studentenkorting gekocht bij Hajo in de Voorstraat ( volgende keer willen we meer korting...). Dummie de Mummie deel twee, een cadeautje voor Wester omdat hij alle leuke Kinderboekweekdingen mist, malarone pillen en de gegevens van studenten en nieuwe aanmeldingen. En dan zit je al aan 8 kilootjes…

 

Donaties ontvangen voor een derde student in plaats van de twee waar we budget voor hadden. Dat is natuurlijk geweldig! Verheug me erop naar Gulu te reizen in Noord-Uganda en Atim Brenda daar te vertellen dat ze in 2012 naar een vervolgopleiding mag.

 

Welke dat wordt gaan we uitzoeken. Weeskind Atim Brenda heeft met vallen en opstaan via allerlei charities en missionarisschooltjes haar middelbare school af kunnen maken. Iets wat van een ongelofelijke ambitie en doorzettingsvermogen getuigt maar haar cijferlijst is niet echt bijzonder. Volgens de CfC regels mag ze dan niet door naar de universiteit.

 

Maar Brenda wist ons te vinden via het internet, sterker, ze vond ons op Facebook. Haar beheersing van de Engelse taal is indrukwekkend en ze kan duidelijk haar ambitie omschrijven; management studeren omdat ze dol is op dingen regelen en organiseren. Iets zegt me dat deze dame veel in haar mars heeft en mijn oude televisiehartje gaat harder kloppen. Want waarom zou ze geen producer kunnen worden bij een televisiestation in Kampala. Wie weet….kan ik haar ook nog wat leren….

 

In ieder geval gaan we naar Gulu en de jonge staatsuniversiteit daar, Gulu University. Zou een alternatief kunnen zijn voor Noord-Ugandese en Zuid-Sudanse studenten.

Ook investeren we door het betalen van het collegegeld direct in de kwaliteit van onderwijs in Noord-Uganda. Een winwin situatie…

 

Groeien we zomaar door naar 39 studenten die sinds oprichting aan onderwijs op allerlei niveaus zijn geholpen. Twee nu afgestudeerd aan de universiteit, in mei 2012 bestaan we 10 jaar. Zou toch heel mooi zijn als het er dan 40 zijn…..

Dus nog een keer…..Stichting ChoiceforChildren, reknr; 784833974 te Utrecht.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Amarea (zaterdag, 14 juli 2012 15:57)

    will return soon